Çocuk Uyku EEG - Kadıköy EEG Çekimi

Çocuk EEG; çocuklardaki nörolojik problemlerinin teşhis edilmesinde günümüzde sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Nörolojik hastalıklar yetişkinler ile çocuklarda farklı şekilde değerlendirilmektedir. Çocuklarda sık görülen nörolojik problemler aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • Epilepsi
  • Ateşli havale
  • Gelişim bozuklukları
  • Prematüre doğum
  • Riskli doğum
  • Kronik baş ağrısı(gerilim tipi ve migren)
  • Bayılma
  • Yürüme bozukluğu
  • Davranış bozukluğu
  • Otizm
  • Felç
  • Serebral palsi

Çocuklardaki nörolojik durumların değerlendirilmesinde EEG uygulamasına başvurulmaktadır.

Çocuk EEG; beyindeki elektrik dalgalarının değerlendirilmesi amacı ile uygulanan bir tür testtir. Elektrotlar aracılığı ile elde edilen veriler, oldukça düşük voltajdaki akımlar hakkındaki bilgiler de vermektedir. İşlem sırasında çocukların hareket etmeleri ve uyumlu davranmamaları sebebi ile dikkatli bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Çocuk EEG Nedir?

EEG işlemi çocuklarda yetişkinlere oranla zor çekilmektedir. Bunun nedeni, istemediği bir şeyin yapılmasının çocukları huzursuz etmesidir. Aynı zamanda kalabalık ortamlar da çocuğun duygu durumunda etkili olmakta ve EEG sürecini zorlaştırabilmektedir.

Genellikle uyku halindeyken çekilmesi tercih edilmektedir. Uyku halinde beyindeki anormal elektrik akımları çok daha belirgin bir şekilde saptanmaktadır.

İstanbul nöroloji uzmanı açısından pek çok seçeneğin bulunduğu bir merkezdir. Çocuklar ile güçlü iletişim kurabilen bir doktor seçimi, çocuklar açısından konforlu bir tanı ve tedavi süreci yaşanmasını sağlamaktadır.

Çocuk EEG Çekimi

Beyindeki elektrik akımının değerlendirildiği EEG incelemesi öncesinde tok karna olunması, saçların temiz olması ve herhangi bir köpük jöle sürülmemiş olması gerekmektedir. Çocuklarda EEG incelemesi uyku sırasında uygulanması sebebi ile çekim öncesinde çocuğun uykusuz bırakılması önemlidir. Bu sayede çocuk inceleme sırasında uyanmayacaktır. EEG çekiminin gerektiği durumlar; epilepsi (sara), katılmabayılmahiperaktivite ve dikkat eksikliğidir. Nörolojik incelemeler sırasında son yıllarda EEG çekimi ile pek çok hastalığın tanısı konulabilmekte ve bu sayede nitelikli bir şekilde tedavi planlaması yapılabilmektedir. EEG çekimi alanında tecrübeli çocuk EEG teknisyeni tarafından çelikmektedir. Çocuk Nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilir ve raporlandırılır. Çocuklarda sadece uykuda çekilmekte 5 yaş üzerinde hem uyku hem uyanıklık EEG’si olarak çekilmektedir.

Uyanıklık EEG’de kullanılan aktivasyon yöntemleri sırasıyla şöyledir;

           Göz açma ve kapama: EEG çekimi sırasında en az 6-7 kez 10 sn süreli uygulanmalı Hastaya «Aç gözünü» denip 10 sn sonra «Kapa gözünü» komutları verilir.
-Hastanın anlaması yoksa elle gözleri açıp kapatılabilir (baskı uygulamadan)

           Fotik stimülasyon: Tüm işlem sırasında aynı uyarıcı kullanılmalı 

-Odanın aydınlatılması standart olmalı 30 cm önünde olan fotik uyarıcıya bakması kontrol edilir. 

-Başlangıçta en düşük frekanslı ışık kullanılmalı, giderek arttırılmalı Nöbet ortaya çıkarsa durdurulur.

       Hiperventilasyon:  3-5 dk derin ve düzenli olarak solunum yapılması (18-24/dk)

-Absans nöbetlerinin değerlendirilmesinde oldukça etkindir.

Çocuk EEG Çekim Fiyatları

Çocuk EEG çekimi yaklaşık uyku ve uyanıklık çekiminde 1 saat sürmektedir. Bunun yanı sıra fiyatını belirleyen pek çok faktör bulunmaktadır. Muayenehanemizde gündüz uyumayan çocuklar için kendi uyku saatinde gece çekimleri yapılmaktadır.

 Çocuk EEG çekim fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi için: 0 532 260 03 34 numaraları telefondan iletişime geçebilirsiniz. 

EEG Nedir? Hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Zeka Geriliği

Kişisel sosyal, ince motor,dil ve kaba motor alanlardan en az ikisinde belirgin geliş…

Devamını Oku
Çocukluk Çağında Senkop

Nöbet Psödonöbet (yalancı nöbet veya nöbeti taklit eden durumlar) Senkop …

Devamını Oku
CAS Zeka Testi

CAS Testi (Cognitive assesment system) Türkçe adıyla bilişsel işlemler sistemi o…

Devamını Oku